Her på undervisningsbyen finner du mange utgivere i mange forskjellige kategorier. Finn akkurat det du trenger til din undervisning,
Skap, del og selg ditt undervisningsmateriell.
Velg selv om du ønsker å dele gratis eller tjene noen kroner på jobben du har gjort.
Prisen er helt opp til deg! Velg om du ønsker en gratis konto (motta 55% i provisjon) eller Pluss abonnementet (motta 85% i provisjon)
Her på undervisningsbyen finner du mange utgivere i mange forskjellige kategorier. Finn akkurat det du trenger til din undervisning,
Skap, del og selg ditt undervisningsmateriell.
Velg selv om du ønsker å dele gratis eller tjene noen kroner på jobben du har gjort.
Prisen er helt opp til deg! Velg om du ønsker en gratis konto (motta 55% i provisjon) eller Pluss abonnementet (motta 85% i provisjon)
Hvorfor kan ikke kenguruer gå baklengs? Hvordan kan noen frosker fryse til is og overleve? Disse og flere spennende spørsmål får eleven lese om og svar på. Opplegg på 36 sider. Spennende leseavsnitt med fine bilder og spørsmål til.
kr49.00
Rapporter misbrukHvorfor kan ikke kenguruer gå baklengs? Hvordan kan noen frosker fryse til is og overleve? Hvordan finner duer veien hjem? Disse og flere spennende spørsmål får eleven lese om og svar på. Lesetekstene kan brukes på ulike trinn avhengig av leseferdighetene til elevene.
Opplegg på 36 sider. Spennende leseavsnitt med fine bilder og spørsmål til. Spørsmålene er en blanding av de som går på leseforståelse og de som er mer undrende. Noen fargeleggingsoppgaver. En ordjaktoppgave på slutten.
Relevante kompetansemål:
Naturfag (3.–4. trinn):
1. Utforske og beskrive dyr og planteliv
– Elevene skal kunne utforske og beskrive ulike dyr og deres tilpasninger til miljøet. Tekstene om flamingoer, edderkopper, dovendyr, kenguruer, sjøhester, og duer kan brukes til å diskutere hvordan ulike dyr har tilpasset seg sine spesifikke miljøer og hvordan de overlever.
2. Beskrive egenskaper og levevis til noen dyr som lever i ulike typer landskap
– Elevene skal lære om egenskaper og levevis til dyr som lever i ulike landskap, som skog, hav, og tundra. Tekstene om kenguruer, som lever i Australia, og flamingoer, som lever i vannrike områder, illustrerer hvordan ulike miljøer påvirker dyras livsstil og overlevelsesstrategier.
3. Undersøke noen fenomener knyttet til lys, lyd og magnetisme og beskrive observasjonene
– Dette målet kan knyttes til teksten om duer og hvordan de bruker jordens magnetfelt til navigasjon. Det kan også knyttes til tekstene om bioluminescens og morild som belyser fenomener knyttet til lys.
Naturfag (5.–7. trinn)
1. Utforske og presentere hvordan ulike organismer er tilpasset leveområder og hvordan de påvirker hverandre i næringsnett
– Tekstene om de ulike dyrene gir mulighet til å diskutere hvordan dyr er tilpasset sine spesifikke leveområder og deres roller i økosystemet, slik som dovendyrenes sakte bevegelse og deres plass i næringskjeden.
2. Undersøke, visualisere og forklare hvordan bevegelsesenergi, lyd og lys blir sendt gjennom luft og vann
– Teksten om lysende fisk og morild knytter seg til dette målet ved å forklare hvordan lys beveger seg i vann og hvordan bioluminescens fungerer som en tilpasning.
3. Gjøre rede for hvordan evolusjon kan forklare utvikling og tilpasning til miljø og levekår
– Tekstene om dyrene som har utviklet spesielle tilpasninger, som kameleoner som endrer farge eller fisk som lyser i mørket, kan brukes for å forklare evolusjonære tilpasninger.
4. Utforske hvordan fenomener i naturen kan observeres, beskrives, tolkes og forklares ved hjelp av fysiske modeller
– Tekstene om hvordan fugler, som duer, navigerer ved hjelp av jordens magnetfelt, kan knyttes til bruk av fysiske modeller for å forstå naturfenomener.
Tverrfaglige temaer:
– Bærekraftig utvikling: Tekstene kan knyttes til temaer om bærekraft ved å diskutere hvordan endringer i miljøet påvirker dyrene, deres levesteder, og hvordan mennesker kan påvirke disse gjennom bærekraftige handlinger.
Gjennomsnittlig rangering: 0.0 av 5 (0 Stemmer)
Liker du dette produktet? Vi setter stor pris på om du kan ta deg tid til å gi din vurdering.Du må logge inn for å kunne gi en vurdering.
Leseopplegg på 15 sider. Enkle lesetekster med bilder og spørsmål til. Fargeleggingsoppgaver. Tegn og skriv. Leseopplegget er laget for elever på 1.-2. trinn og spesialundervisning.
kr20.00
Rapporter misbrukOpplegg på 32 sider som tar for seg ti ulike personer som har forandret verden. Opplegget er tenkt til veiledet lesing (liten gruppe), men det kan også brukes på andre måter, feks til samfunnsfag eller i norsk hvor man feks kan jobbe sammen med læringspartner for å finne ut av betydningen til ord. Vanskelige ord er uthevet med tykk og lilla skrift. Etter hver faktatekstdel skal eleven (og læreren) jobbe videre med ord og forståelsen for innholdet i teksten. Personene som omtales er: Mozart, Leonardo da Vinci, Anne Frank, Rosa Parks, Neil Armstrong, Albert Einstein, Harriet Tubman, Mahatma Gandhi, Malala Yousafzai og Amelia Earhart.
kr45.00
Rapporter misbrukOpplegg på 8 sider om vanlige dyr på bondegården. Korte leseavsnitt med enkle spørsmål til. Vanskelige ord er markert i teksten, også finner man en ordliste nederst i opplegget.
kr20.00
Rapporter misbrukOpplegg på 24 sider for 1.-2. trinn og spesialundervisning som gir elevene mulighet til å øve på å lese, skrive og forstå gjennom morsomme/”skumle” Halloween-setninger delt i stavelser.
kr35.00
Rapporter misbrukTemahefte/lesehefte på 8 sider om Pompeii. Leseavsnitt med spørsmål til (som går på leseforståelse + refleksjon).
kr18.00
Rapporter misbrukOpplegg på 10 sider som består av 6 sider lesetekst med spørsmål, 1 side skriveoppgave (oppsummere), 2 sider quiz (+ 1 side forside). Det gir en gjennomgang av Lucias bakgrunn, hennes betydning som helgen og hvordan Lucia-dagen feires i dag. Quizen på slutten av opplegget kan tas ut og kopieres som egnet hefte dersom quizen skal gjennomføres som klasseaktivitet.
Teksten kan være et godt utgangspunkt for veiledende lesing da den har en tydelig struktur, utfordrende begreper og kan åpne for dialoger.
kr25.00
Rapporter misbrukFoldsævegen 60, 3870 Fyresdal
Org.nr: 929 182 472
Mottar du gratis ressursene, oppdateringene og spesialtilbudene vi sender ut måndelig?
Nettsiden er utviklet av Webco AS
Vurderinger
Det finnes ingen vurderinger enda